Wittere tanden door facings

Facings zijn tandkleurige schildjes die op de voortanden worden aangebracht. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om beschadiging van een tand te herstellen of om een spleet tussen de tanden dicht te maken. Facings kunnen ook worden toegepast om de tanden witter te maken.

Facings

Tanden bleken is in bepaalde situaties niet verantwoord om uit te voeren. Denk bijvoorbeeld bij een zwangerschap, zeer gevoelige tanden of chronische tandvlees ontstekingen. In dit soort gevallen kunt u beter niet aan bleken beginnen alvorens u advies heeft ingewonnen bij een tandarts.

Facings bieden in dit geval een goede oplossing, hiervoor heeft namelijk geen bleekbehandeling nodig. Het voordeel van het plaatsen van facings is dat u samen met de specialist ook kan kiezen voor een specifieke (witte) tint. Het gebruik van porseleinen facings zijn vanwege de prijs/kwaliteit verhouding het meest populair.

Bij het bleken van tanden met bijvoorbeeld een thuisbleeksetje, bleekstrip of laser, is het resultaat en de uiteindelijk behaalde witte tint afhankelijk van uw eigen tanden.

Vooral oudere mensen kiezen voor facings om hun tanden er weer mooier uit te laten zien. Voor hen is het meestal niet de beste keus om witte tanden te krijgen middels een peroxide bleekgel.

Facings prijzen

De kosten voor het plaatsen van facings hangt natuurlijk weer af van uw kliniek of tandarts. Daarnaast is het mogelijk dat er ook gekeken wordt naar de opties om uw tanden te herstellen.

Reken erop dat u doorgaans minimaal 500 euro kwijt voor het plaatsen van facings. Dit kan oplopen afhankelijk van de extra behandeling die nodig zijn. Kijk op de facings kosten pagina voor een overzicht van de gemiddelde prijzen. Uiteraard heeft u dan wel een totaalplaatje; mooie rechte én witte tanden!

Een reactie plaatsen