Thuis tanden bleken

Thuis uw tanden bleken kan op twee manieren. De eerste optie is het aanschaffen van producten waarmee u geheel zelf uw tanden (thuis) kunt bleken, zonder assistentie van een specialist. De tweede optie is dat u onder begeleiding van een tandarts of mondhygienist een bleekset voor thuis mee krijgt.

Zelf (thuis) tanden bleken

Als u zelf uw tanden wilt bleken schaft u een bleekset of bleekstrip aan. De producten bevatten een handleiding met instructies waarin exact wordt uitgelegd hoe u de behandeling zelf kunt uitvoeren.

Bij een bleekset krijgt u een universeel bitje en een bleekgel. De bleekgel spuit u in het bitje, die u daarna gedurende enkele minuten in uw mond moet houden. Bleekstrips bestaan uit langwerpige strookjes die al voorzien zijn van een bleekgel. De bleekstrips dient u op uw tanden te plakken en enkele minuten te laten rusten.

Naast een bleeksetje of bleekstrip kunt u gebruik maken van een bleekpen, whitening tandpasta. Een bleekpen gebruikt u alleen om snel kleine vlekjes weg te werken. Een whitening tandpasta kunt u bij uw dagelijkse poetsbeurt gebruiken.

Zowel de bleekpen als whitening tandpasta zijn minder geschikt voor een langdurige en effectieve werking. Voor het beste resultaat gebruikt u deze middelen complementair met een bleekset of bleekstrip. Als u geen van deze producten wilt gebruiken dan kunt ook gebruik maken van natuurlijke bleekmiddelen om uw tanden witter te maken.

Thuis bleek methode (tandarts/mondhygiënist)

Afhankelijk van de behandeling of gewenste resultaat kan de tandarts of mondhygiënist een eigen thuis bleeksetje mee. Er wordt een bitje gemaakt op basis van een afdruk van uw gebit. U krijgt een speciale bleekgel waarmee u tezamen met het bitje uw behandeling thuis kunt vervolgen.

Een reactie plaatsen