Tanden bleken met een whitening tandpasta

Het gebruik van whitening tandpasta’s is een van de voordelige mogelijkheden om uw tanden een wittere tint te geven. De tandpasta’s maken uw tanden extra schoon door kleine restjes en vlekjes aan het oppervlak van uw tanden veroorzaakt door o.a. thee, koffie en roken van uw tanden te verwijderen.

Witte tanden tandpasta is geen vervanger voor tanden bleken maar wordt vaak gebruikt om na een tanden bleek behandeling het gebit in goede (wittere) staat te houden. Als u een op zoek bent naar een oplossing om significante verbetering te zien in de witte tint van uw tanden, dan kunt beter kiezen voor een andere tanden bleek methode.

Beste tandpasta voor witte tanden

Bent u op zoek naar de beste tandpasta om witte tanden te krijgen? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Het vinden van de juiste tandpasta voor wittere tanden is geen eenvoudige taak. Het aanbod is groot en ieder merk heeft z’n eigen voor,- en nadelen.

De keus voor een tandpasta is persoonsafhankelijk omdat iedere tandpasta een eigen smaak heeft. Het beste kunt u dus zelf de whitening tandpasta’s uitproberen. Kijk voor een overzicht verder op deze pagina.

Maakt whitening tandpasta mijn tanden witter?

In witte tandenpasta’s zitten bepaalde stoffen die uw tanden schoner maakt. Een schoner gebit ziet er witter uit dus ja, whitening tandpasta’s kunnen uw tanden witter laten lijken. U dient er wel voor te zorgen dat u uw tanden met een whitening tandpasta minimaal 2 tot 3 keer per dag goed poetst. Na enkele dagen tot weken goed poetsen zult u een verschil opmerken.

U moet toch iedere dag uw tanden poetsen, waarom dan niet gelijk gebruik maken van een tandpasta die uw tanden witter maakt? Het kan in in ieder geval geen kwaad!

Witte tanden tandpasta prijzen

Een tube whitening tandpasta is over het algemeen iets duurder dan de normale tandpasta’s. De gemiddelde prijs van een tube tandpasta van een bekend merk is rond de 2 euro. De prijs van witte tanden tandpasta’s ligt ongeveer 2 tot 3 euro hoger. U kunt het beste gebruik maken van aanbiedingen bij uw supermarkt of drogist. Deze bieden tandpasta setjes tegen een gereduceerd tarief.

Whitening tandpasta merken

In de supermarkt of bij de drogist heeft u een uitgebreide keus aan diverse soorten witte tanden tandpasta merken. U kunt er vanuit gaan dat de tandpasta’s van grote en gevestigde merken betrouwbaar zijn. Ieder merk heeft wel een tandpasta in haar assortiment dat een speciale werking voor wittere tanden bevat. Hieronder staan de grotere en bekende tandpasta merken die verkrijgbaar zijn in bijna alle Nederlandse supermarkten en drogisten.

Colgate-Palmolive

Witte Tanden Tandpasta van ColgateHet in 1806 opgerichtte Colgate is de producent van de eerste oprolbare tandpasta-tubes, zoals we die kennen (of beter gezegd; niet anders kennen). Alhoewel Colgate zich destijds voornamelijk bezig hield met stijfsel, zeep en kaarsen is de focus nu veranderd op een scala van andere producten. Colgate is in 1928 gefuseerd met Palmolive en heet sindsdien ook Colgate-Palmolive, welke naast tandpasta’s ook bekend staan om producten zoals; Palmolive en Ajax (Schoonmaakmiddelen).

Witte tanden tandpasta’s van Colgate:

 • Colgate Total Whitening
 • Colgate Max White
 • Colgate Sensation White

Prodent

Witte Tanden Tandpasta van ProdentHet merk prodent bestaat al meer dan 70 jaar en is de enige in Nederland die in eigen land tandpasta’s produceert. Door de jaren heen heeft prodent een groot arsenaal aan tandpasta’s ontwikkelt waarmee zij zichelf een plekje heeft verworven in de competitieve gebitsverzorgingsmarkt. Prodent staat ook bekend om de speciale tandpasta’s voor kinderen die zij heeft ontwikkelt waaronder Prodent Sponge Bob, Teletubbies en Mega Mindy.

Witte tanden tandpasta’s van Prodent:

 • Prodent Care Fresh Whitener
 • Prodent Artic Fresh Whitener
 • Prodent Natural Fresh Whitener

Aquafresh

Witte Tanden Tandpasta van AquafreshAquafresh is een product van het wereldwijd bekende GlaxoSmithKline. In de schapenn van de supermarkt of drogist zijn de tandpasta’s van Aquafresh snel te herkennen aan de rood wit blauwe tandpasta logo. Aquafresh heeft een aantal tandpasta’s ontwikkeld speciaal voor wittere tanden.

Witte tanden tandpasta’s van Aquafresh:

 • Aquafresh Intense White
 • Aquafresh Whitening & Complete Care
 • Aquafresh White & Shine

Oral-B

Witte Tanden Tandpasta van Oral-BOral-B is al vele jaren een toonaangevend merk voor tandverzorging. Naast witte tanden tandpasta’s produceert Oral-B ook o.a. elektrische tandenborstels, mondverzorgingssystemen en monddouches van hoog kwaliteit. Oral-B maakt sinds 2006 deel uit van Procter & Gamble, bekend van o.a. merken als Olaz, Always, Braun, Herbal Essences etc.

Witte tanden tandpasta’s van Oral-B:

 • Oral-B Plus Extra White
 • Oral-B Plus Mondwater + Whitening
 • Oral-B 3D White Luxe

Een reactie plaatsen