Tips voor het bleken van je tanden

Tanden bleken is een spannende maar vooral leuke ervaring! Als u veel om uw uiterlijk geeft, dan is tanden bleken onmisbaar in uw beauty-arsenaal. Zelfs mensen die weinig geven om hun uiterlijk voelen zich na het bleken van hun tanden een stuk zelfzekerder.

Middels tanden bleken krijgt u witte tanden en een witter gebit geeft uw gezichtsexpressie een positieve boost. U gaat automatisch meer glimlachen (u bent immers niet meer bang dat mensen uw gele tanden zien) en door het al dat lachen gaat u zich blijer voelen. Het is namelijk bewezen dat u zich gelukkiger voelt als u veel lacht!

Tanden bleken met fruit

Fruit is behalve gezond ook goed voor uw tanden. Fruit bevat bepaalde zuren die uw tanden en kiezen reinigen. U heeft nu dus geen enkel excuus meer om geen fruit te eten. Het is lekker, doet uw lichaam goed en houdt uw tanden schoon. Let wel op dat te veel fruit nuttigen natuurlijk ook niet goed is voor het gebit (te veel zuren). Eet ook zeker geen fruit nadat u uw tanden heeft gepoetst!

Tanden bleken hoeft niet duur te zijn

Voor het bleken heeft u de keuze om zelf uw tanden te bleken of dit te laten doen door een tandarts. Veel mensen blijven twijfelen tussen deze twee keuzes.

Tanden bleken bij een tandarts is natuurlijk een zeer veilige methode. U krijgt immers professionele hulp van een specialist. Tandartsen gebruiken echter vaak dezelfde soort producten (met peroxide) die ook online of bij een drogist verkrijgbaar zijn. Het enige verschil is dat de tandarts een sterkere variant kan hebben, maar hier betaalt u uiteraard ook veel meer euro’s voor.

Het voordeel door te bleken bij een tandarts is dat het effect doorgaans sneller zichtbaar is dan thuis bleek methodes. De thuis bleek setjes bevatten – voor de veiligheid van de consument – een lagere peroxide-gehalte. Het zal dus iets langer duren (lees: enkele dagen tot maximaal een week) voordat het effect zichtbaar is.

Mocht tanden bleken geen optie voor uw zijn vanwege bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of complicaties in uw gebit? Overweeg dan het plaatsen van facings. Facings zijn dunne tandvormige schildjes die op uw tanden worden geplakt. Dit wordt uitgevoerd door een tandarts of kliniek.

Tanden bleken bij de tandarts is dus niet per defenitie de beste tanden bleek methode. Als u namelijk niet over een groot budget beschikt dan heeft het geen zin om de behandeling uit te laten voeren door een tandarts.

Tanden bleek is geen wondermiddel

Nadat u uw tanden een keer heeft gebleekt, betekent het niet dat u voor de rest van uw leven klaar bent! Integendeel, net als een geoliede sportauto dient u uw gebit consequent te onderhouden.

De meeste bleekbehandelingen hebben minimaal een jaar effect, daarna begint het langzaam uit te werken. Als u uw witte tanden wilt behouden dan is een servicebehandeling aangeraden. Thuis bleekproducten hebben vaak refills zodat u ten alle tijde weer navulpakketten kunt aanschaffen om uw tanden bij te bleken.

Daarnaast is tanden poetsen natuurlijk dé nummer 1 manier om uw tanden schoon te houden. Indien mogelijk het liefst met een tandpasta voor witte tanden. Probeer 3x per dag uw tanden te poetsen. Lukt dit niet? Poets dan in ieder geval s’Ochtends na het opstaan en s’Avonds voor het naar bed gaan, voor ongeveer 4 tot 5 minuten.

Last but not least; als u niet naar de tandarts gaat om tanden te bleken, doe het dan in ieder geval wel om uw tanden te laten nakijken!

Een reactie plaatsen