Tanden bleken bij de tandarts

Een dure maar zeer efficiente manier om uw tanden te bleken is door een behandeling bij de tandarts. Tanden bleken bij een tandarts is van alle opties het meest veilig omdat u onder toeziend oog van een specialist de behandeling ondergaat.

Tanden bleken bij de tandarts

Voorheen was de tandarts de aangewezen persoon voor het bleken van tanden. Sinds ontwikkeling van producten om zelf uw tanden te bleken en de opkomst van bleekklinieken is tanden bleken bij de tandarts minder populair geworden. De bezetting van een tandartsstoel is nu eenmaal kostbaar en daar hangt dus ook een hoger prijskaartje aan.

Voordelen en & nadelen van tanden bleken bij de tandarts

Hieronder staan de meest bekende voor,- en nadelen bij het uitvoeren van de behandeling door een tandarts.

Voordelen:

 • Resultaat is vaak uitstekend
 • Persoonlijk begeleiding (veilig)
 • Behandeling afgestemd op uw gebit
 • Producten (o.a. bleekgel) afgestemd op uw gebit
 • Tanden bleken tandarts mogelijkheden

Nadelen:

 • Prijzen zijn relatief hoog
 • Soms zijn meerdere behandelingen noodzakelijk
 • Bleeklamp kan de tandpulpa beschadigen
 • Tandarts minder populair; klinieken krijgen steeds meer ervaring

U heeft twee opties als u ervoor kiest om uw tanden te bleken bij een tandarts:

In-Office bleaching: bleken bij een tandartspraktijk (fysiek aanwezig)
Home bleaching: thuis bleken onder begeleiding van een tandarts of specialist
Tanden laseren: tanden bleken met een laserbehandeling

In-Office Bleaching

Bij In-Office Bleaching bleekt u uw tanden door fysiek aanwezig te zijn bij de tandarts. Tanden bleken bij de tandarts heeft als voordeel dat u in een zeer korte periode, een significante verbetering waarneemt in de witte tint van uw tanden.

De behandeling begint met het beschermen van uw tandvlees, waarna de tandarts een hoge concentratie peroxide gel op uw tanden aanbrengt. Dit wordt zeer nauwkeurig en gedoseerd uitgevoerd om beschadiging en irritatie van tanden en tandvlees te voorkomen. Afhankelijk van de peroxide bleekgel dient de substantie ongeveer een uur lang (met tussenpozen van 15 tot 20 minuten) te rusten op de tanden .

De behandeling met de bleekgel wordt gecombineerd met een speciale bleeklamp.De bleeklamp zorgt voor een versnelling van het proces door een reactie op te laten treden door warmte en licht te combineren.

In het geval dat de tanden vlekken bevatten die moeilijk te verwijderen zijn, dient u terug te komen voor een aanvullende behandeling. In sommige gevallen is het mogelijk de aanvullende behandeling zelf uit te voeren middels een Home Bleaching setje dat u van uw tandarts mee krijgt.

Home Bleaching

Bij Home Bleaching (thuis bleken) krijgt u de mogelijkheid van de tandarts om uw tanden zelf thuis te bleken. Dit is niet hetzelfde als de thuis bleek setjes die in de reguliere verkoop verkrijgbaar zijn.

De tandarts maakt een bitje (bleeklepel) op basis van een afdruk van uw tanden/gebit. U krijgt een speciaal op maat gemaakte bleekmal die precies op uw tanden past. De tandarts geeft u daarnaast een bleekgel mee die uit een lager peroxide-gehalte bestaat dan bij In-Office Bleaching. U dient het bitje minimaal een uur te dragen.

Tanden Bleken met Laser

Een populaire tanden bleek behandeling bij de tandarts is door gebruik te maken van lasertechnieken. Tanden laseren is tot op heden een van de meest snelle en effectieve methode om witte tanden te krijgen.

Het gebruik van laser om tanden te bleken wordt alleen uitgevoerd door een tandarts waardoor de kosten voor de behandeling relatief hoog uitkomen. Tanden bleken middels een laserbehandeling is echter zo effectief dat het resultaat al op zeer korte termijn zichtbaar is. Deze methode is daarom geschikt voor mensen met hardnekkige gele tanden.

Kosten voor tanden bleken bij de tandarts

De prijzen voor het bleken van uw tanden bij de tandarts verschillen. De kosten zijn afhankelijk van het systeem en de technologie waar de tandarts gebruik van maakt. U kunt er vanuit gaan dat de prijzen kunnen varieëren tussen de 300 tot 1100 euro. Kijk voor een indicatie op de tanden bleken prijzen overzicht.

Wel of niet bleken bij de tandarts?

Niet ieder gebit is geschikt voor een bleekbehandeling bij de tandarts. Als u last heeft van de volgende symptomen dan is het normaal gesproken niet mogelijk uw tanden te laten bleken.

 • Zeer gevoelige tanden en kiezen
 • Zeer gevoelig tandvlees (wanneer uw tandvlees snel geirriteerd raakt)
 • Zeer diepe en onnhandelbare vlekken op uw tanden

Als dit het geval is dan zijn thuis bleek opties of facings meer geschikt u. Raadpleeg uw tandarts voor meer informatie.

Het voordeel van het bleken bij de tandarts is dat uw tandarts op basis van uw gebit kan bepalen welke behandeling het meest geschikt voor u is. De tandarts kan daarnaast ook de gehalte peroxide in de bleekgel speciaal afstemmen op uw gebit. Deze persoonlijke behandeling kost uiteraard meer dan wanneer u zelf uw tanden zou bleken.

Als niet de beschikking heeft over een groot budget, dan kunt u het beste kiezen om uw tanden zelf te bleken. Als u het hoge bedrag wel kunt veroorloven en behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding, kies dan voor behandeling bij een tandarts.

Een reactie plaatsen