Tanden bleken met lasertechniek

Tanden bleken met laser is de snelste en meest effectieve methode om uw tanden witter te krijgen. Lasertechnologie kan de meest hardnekkige vlekken en verkleuringen verwijderen. Uw tanden kunnen tot 9 tinten witter kleuren en een behandeling duurt niet langer dan een anderhalf uur.

Tanden Laseren

Bij deze methode van tanden bleken wordt laserlicht toegepast om de tandverkleuring te bestrijden. Vanwege de benodigde apparatuur kunt u dit alleen laten uitvoeren in een kliniek door een tandarts of mondhygiënist. Tanden laseren is daarom een van de duurste bleekmethodes om uw tanden witter te maken.

Hoe werkt tanden bleken met lasertechniek?

Een laserbehandeling heeft een standaard aantal basisstappen. Er kunnen nog enkele extra stappen worden uitgevoerd afhankelijk van uw kliniek, bijvoorbeeld wanneer u bepaalde wensen heeft of wanneer er rekening wordt gehouden met de staat van uw gebit.

Hieronder staan de basisstappen voor een laserbehandeling:

  1. Screening
  2. Voorbehandeling
  3. Medicatie
  4. Tanden Witten
  5. Nabehandeling

1. Screening (intakegesprek)

Tijdens een intakegesprek wordt o.a. alles uitgelegd over de behandeling, de staat van uw tanden/gebit gechecked en bovenal gekeken naar uw verwachtingen.

In dit gesprek moet duidelijk zijn of het voor u zin heeft om uw tanden met laser te bleken. Indien uw gebit voorzien is van kronen, vullingen, stifttanden en facings dan bestaat de kans dat een laserbehandeling niet het gewenste resultaat levert. De kleur van kronen, facings en veneers blijft namelijk onveranderd na een behandeling.

2. Voorbehandeling

In de voorbehandeling wordt uw gebit zorgvuldig schoongemaakt.

Uw tanden worden vooraf professioneel gereinigd en gedroogd. Het is belangrijk dat gaatjes gevuld zijn. Dit is bij een screening reeds geadviseerd en daarna door een tandarts uitgevoerd of in deze stap behandeld.

3. Medicatie

In sommige gevallen kan er medicijn of een fluorbehandeling worden toegediend die de overgevoeligheid van uw tanden tegen gaat. Ook in een screening kan dit naar voren komen. Er zijn mensen die namelijk gevoelig tandvlees hebben.

4. Tanden witten

Tijdens de behandeling kunt u rustig achterover leunen en de mondhygiënist z’n werk laten doen. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen en een kunststof mondbeugeltje om uw mond open te houden gedurende de behandeling.

De mondhygiënist spuit daarna ter bescherming van uw tandvlees een beschermend laagje van kunsthars op de rand van uw tanden en tandvlees.

Nadat uw tandvlees volledig is beschermd, brengt de mondhygiënist een witte bleeksubstantie op de voorkant van uw tanden aan. Daarna word deze witte bleeksubstantie geactiveerd door middel van laser. De laser zorgt ervoor dat de samenstelling op tanden licht gaat opschuimen waardoor vlekken worden verwijderd.

Als alle tanden zijn behandeld en gebleekt met het laserlicht, laat de mondhygiënist uw tanden enkele minuten met rust zodat de substantie z’n laatste werk kan afmaken. De substantie wordt daarna met een speciaal hulpmiddel verwijdert. Dit proces wordt – afhankelijk van uw gebit – enkele keren herlaald (in de regel maximaal 3 keren).

Aan het eind van de behandeling wordt het kunsthars verwijderd en uw tanden/mond gespoeld.

5. Nabehandeling

Uw tanden blijven niet voor altijd wit na een laserbehandeling. Vlekken en gele tanden kunnen makkelijk weer ontstaan door overmatig gebruik van bijvoorbeeld koffie of sigaretten. U kunt er vanuit gaan dat het effect gemiddeld 6 tot 36 maanden werkt.

Het is dus aangeraden om uw tanden nadien goed te onderhouden. Gebruik indien mogelijk tandpasta’s die speciaal voor een nabehandeling zijn gemaakt.

Waarom tanden bleken met laser?

In theorie kan een laserbehandeling de meeste tandverkleuringen tegen gaan. Mensen met een zeer slecht gebit en/of ernstige tandverkleuring kunnen het beste hun tanden laten bleken met laser.

Doorgaans kiest men er eerst voor om zelf hun tanden te bleken met een thuis bleek setje of bleekstrip. Als deze behandeling niet het gewenste resultaat geeft dan gaat men over op een laserbehandeling.

Als laatst kiest men ook voor een laserbehandeling als het budget groot genoeg is en men geen geduld heeft voor een thuis bleek methode.

Wat kost tanden bleken met laser?

De kosten voor een laserbehandeling ligt een stuk hoger ten opzichte van andere bleekmethodes. Voor een thuis bleek set of bleekstrip betaalt u gemiddeld 20 tot 40 euro, terwijl een gemiddelde laserbehandeling ongeveer rond de 500 euro begint.

Het voordeel van tanden bleken met laser is dat een behandeling binnen een uur tot anderhalf uur gerealiseerd kan zijn.

Indien u een voordelige optie zoekt, overweeg dan om zelf uw tanden te bleken. Bekijk de tanden bleken prijzen pagina voor een overzicht en vergelijking van alle kosten.

Waar kan ik mijn tanden laten laseren?

Voor het beste resultaat kunt u terecht bij een tandarts of mondhygiënist.

Een reactie plaatsen