Tanden bleken met een bleekstrip

Tanden bleekstrips zijn dunne, buigzame stukken folie gemaakt van doorzichtig plastic. Het Engelse woord “strip” is letterlijk in het Nederlands vertaald “strookje” en verwijst naar de tanden bleek folie die als lange strook wordt geleverd.

Tanden bleekstrips zijn te krijgen bij de drogist maar tegenwoordig ook een stuk goedkoper te bestellen via internet.

Hoe werken tanden bleekstrips?

Tanden bleekstrips bevatten een kleine hoeveelheid peroxide bleekmiddel. Door de strip tegen de tanden te plakken en na enkele momenten weer af te halen, worden lastige gele plekken verwijderd die zich aan het oppervlak van de tand hebben genesteld. Net als alle overige zelf bleek producten zijn ook tanden bleek strips zeer makkelijk in gebruik.

Het is algemeen bekend dat ondanks het gebruiksgemak, het aanbrengen van een tanden bleek strip toch nog enige oefening vereist.

Sommige mensen hebben moeite met het plakken van de strips op de juiste plek van hun tand. Niet juist plakken heeft als gevolg dat de voorkant van de tanden mooi wit zijn maar de randjes nog enkele verkleuringen vertonen. Het vergt voor de allereerste keer 2 á 3 keer proefplakken voordat u de methode onder de knie krijgt. Eenmaal aangeleerd leert u het nooit meer af, net als fietsen.

Wat kosten tanden bleekstrips?

De kosten voor een tanden bleek strip varieërt tussen de 15 en 65 euro, afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Het is voordeliger dan een tanden bleek set.

Bekijk alle tanden bleken prijzen voor een vergelijking en overzicht van de kosten.

Een reactie plaatsen