7 manieren om goedkoop je tanden te bleken

Voor sommige mensen is tanden bleken nog een te grote stap om te ondernemen. Alle factoren zoals tijd, geld en vooral moed (de eerste keer tanden bleken zal altijd eng zijn) spelen hierbij een rol. Toch speelt geld de hoofdrol bij de overweging om wel of niet te bleken.

Zoals aangegeven in dit artikel hoeft tanden bleken helemaal niet zo duur te zijn. Er zijn namelijk een aantal voor de hand liggende tips en methodes om goedkoop uw tanden te bleken. Hieronder staan 7 manieren om zelf thuis uw tanden te bleken. Sommige logisch en een aantal zeer verrassend!

1. Ga regelmatig naar de tandarts

We beginnen met de meest voor de hand liggende tip; controle bij de tandarts. Een tandarts kan tandsteen verwijderen van uw tanden. Dit kunt u niet zelf! Het verschil is duidelijk te merken en uw gebit voelt schoner aan nadat tandsteen is verwijderd.

2. Tanden poetsen en flossen

Hoe lang poetst u uw tanden? Is dit korter dan 3 minuten? Sta hier eens bij stil. Poets minimaal 2 maal per dag uw tanden gedurende 3 tot 5 minuten. Korter dan dit betekent dat u vlug uw tanden poetst en waarschijnlijk niet voldoende plak van uw tanden kiezen heeft afgepoetst.

Spoel na een maaltijd uw mond even met water. U zult zien dat er etensresten uitkomen die normaal anders in uw mond waren gebleven! Flos de moeilijk bereikbare restjes eruit als het even kan.

3. Vermijd te veel koffie, thee, roken etc.

Alle 3 zijn lekker en ook wij kunnen niet zonder. Probeer echter te minderen in het gebruik van thee, koffie en sigaretten. Het is vaak ook gemak en gewenning om “lekker even een bakkie te doen, met een sigaretje erbij”. Probeer de gewoonte om koffie te drinken eens af te wisselen met het drinken van een glaasje water.

4. Fruit reinigt uw gebit

Voldoende vers fruit bevordert witte tanden en een schoon gebit. Vooral fruit met een ‘bite’ zoals een appel of peer werken goed en smaken bovendien heerlijk!

5. Melk en yoghurt

Houd u van melk en/of yoghurt? Beide dranken (of toetjes!) houden uw tanden schoon en sterk. Zowel melk als yoghurt bevatten calcium mineralen en fosfor, die het reinigen van het tandglazuur bevorderen.

6. Kaas!

Ook kaas schijnt volgens een Amerikaanse tandarts te helpen het gebit te reinigen. Een klein beetje kaas na een maaltijd zou voldoende moeten zijn om tandbederf tegen te gaan. En laat het nou net zo zijn dat we in Nederland dol zijn op een kaasplankje na de maaltijd!

7. Suikervrije kauwgom met Xylitol

Xylitol een natuurlijke vervanger voor suiker die werkelijk kan helpen om tandplak te voorkomen. Tandplak voedt zichzelf met suiker maar kan xylitol niet verwerken. Speeksel werkt als een soort reiniger in onze mond en het gebruik van xylitol verhoogt de aanmaak van speeksel.

De bovenstaande tips helpen uw tanden schoner en gezonder te houden. Als u nog niet toe bent aan tanden bleken, begin dan alvast hiermee. Onderhoud is namelijk net zo belangrijk!

Een reactie plaatsen