6 tips om je tanden witter te maken

Last van lelijke gele tanden? Wilt u ook mooie witte tanden? Dat kan en het is mogelijk om hier direct al mee te beginnen! Witte tanden zijn niet alleen mooi, ze geven u ook een gezonde uitstraling en stralende glimlach. Een schoon gebit geeft daarnaast ook een boost in zelfvertrouwen, begin er dus vandaag al mee!

Witte tanden tips

Volg de onderstaande tips om uw tanden schoner en witter te krijgen.

Tip 1: Poets alle tandplak weg

We kunnen het niet genoeg herhalen; poetsen, poetsen en goed poetsen. Dit niet alleen, zorg ervoor dat u alle tandplak verwijdert van uw tanden. Tandplak is een laagje bacterieën op uw tanden. Als u dit niet goed weg poetst krijgt u sneller gele tanden. Bij de drogist zijn ook tandplak verraders verkrijgbaar. Gebruik dit middeltje na het poetsen om te zien waar nog tandplak op uw tanden zit.

Tip 2: Goed tanden poetsen is niet voldoende

En ook al adviseren wij uw tanden zo goed en vaak mogelijk te poetsen, dit alleen is niet voldoende. In dit nieuwsbericht wordt aangegeven dat goed poetsen geen garantie is om gaatjes te voorkomen. Belangrijk is om op uw eetpatroon te letten; dus vermijd suikers en zuren. Suiker zit in snoep maar ook bijvoorbeeld in een kopje koffie met melk uit de automaat!

Tip 3: Eet fruit maar pas op voor fruitzuren

Zoals aangegeven in tip 2 kunt het beste te veel aan zuren vermijden. Dit zit voornamelijk in fruit. Een manderijn is lekker, maar bevat ook veel fruitzuren. Dit helpt om uw gebit te reinigen maar pas op voor overdaad aan fruit want het kan uw tandglazuur schaden. Het beste kunt u een stukje fruit na een maaltijd nemen.

Tip 4: Laat uw tanden bleken

De makkelijkste en eenvoudigste oplossing die wij natuurlijk altijd adviseren! Heeft u ontzettend gevoelige tanden? Neem dan contact op met een kliniek of tandarts. Zo niet, dan kunt u zelf uw tanden bleken. Bestel een thuis bleek set waarmee u thuis uw tanden kunt bleken. Niet duur en zeer effectief!

Tip 5: Gebruik een witte tanden tandpasta

Als u toch al poetst, waarom dan niet met een tandpasta voor witte tanden? De meeste whitening tandpasta’s hebben voldoende bestandsdelen om uw tanden een wittere tint te geven. Het zal niet zo snel gaan als tanden bleken, maar aangezien tanden poetsen toch al tot uw dagelijkse ritueel behoort, gebruik dan meteen een witte tanden tandpasta!

Tip 6: Facings, uw laatste redmiddel

Wanneer u niet kunt wachten, geen behoefte heeft aan bleekmiddel op uw tanden, kies dan voor het plaatsen van facings. Facings zijn dunne schildjes die op uw tanden geplakt worden. U kunt kiezen uit verschillende wit-tinten dus u bent niet afhankelijk van de uiterste witkleur die uw eigen tanden kunnen krijgen bij een tanden bleken behandeling.

Een reactie plaatsen