Tanden Bleken Centrum

Door de verbetering in technologie en ontwikkeling van tanden bleek producten is het nu mogelijk om zelf uw tanden te bleken. Zelf tanden bleken is makkelijk, effectief en een stuk voordeliger.

Zelf tanden bleken

Veel mensen kiezen voor de mogelijkheid om zelf hun tanden te bleken. Bevallen de eerste resultaten niet, dan kan er toch nog gekozen worden om de behandeling uit te laten voeren door een tandarts of zelfs helemaal te stoppen, zonder enige hoge investering te verliezen.

Voordelen & nadelen van zelf (thuis) tanden bleken

Hieronder staan de meest bekende voor,- en nadelen bij het zelf uitvoeren van de behandeling.

Voordelen

 • Een stuk voordeliger dan een behandeling via een specialist of tandarts
 • U kunt zelf de behandeling makkelijk uitvoeren
 • Geen hoge investering vooraf
 • Bij tegenvallende resultaten bepaalt u zelf of u de behandeling doorzet
 • In uw eigen tijd bepalen wanneer u uw tanden bleekt
 • Sommige setjes geven uw tanden al binnen 2 uur een wittere tint. Handig wanneer u een tijdelijke behandeling nodig heeft (bijv. voor een feestje, presentatie, date etc.)

Nadelen

 • Niet alle tanden bleek setjes zijn even krachtig
 • Niet alle whitening tandpasta’s zijn even krachtig
 • Discipline; u dient er zelf voor te zorgen dat u regelmatig bleekt
 • U heeft niet direct mogelijkheid tot directe ondersteuning (advies inwinnen bij de tandarts is uiteraard wel mogelijk)
 • Niet geschikt wanneer u een slecht gebit heeft, net bent geholpen aan uw tanden, zwanger bent of een beugel draagt

Overige bleek methodes

Tanden Bleek Set

Tanden Bleek SetEr zijn verschillende soorten professionele tanden bleek setjes (ook wel tanden bleek kits genoemd) verkrijgbaar voor thuis gebruik. De betere setjes zijn te krijgen via een tandarts, drogist of online shops.

Meer over tanden bleek setjes

Tanden Bleek Strips

Tanden Bleken StripsEen tanden bleek strip is een dunne en buigzame folie gemaakt van plastic. Tanden bleek strips zijn te krijgen bij de drogist maar tegenwoordig een stuk goedkoper te bestellen via het internet.

Meer over tanden bleek strips

Tandpasta voor witte tanden

Witte Tanden TandpastaEen tandpasta voor witte tanden verwijdert vlekken beter dan normale tandpasta’s. Het effect is weliswaar niet vergelijkbaar met andere zelf tanden bleek methodes, maar de kosten hiervoor liggen ook beduidend lager.

Meer over de beste tandpasta voor witte tanden

Tanden bleken op natuurlijke wijze

Witte Tanden op Natuurlijke WijzeBepaalde soorten vruchten hebben een krachtige reinigende werking het gebit. Om deze reden wordt in snoepjes en tandpasta’s vaak fruitsmaken verwerkt. Het fruitzuur zorgt er namelijk voor dat vuil beter wordt verwijderd van de tanden.

Meer over bleken op natuurlijke wijze

Bleekpen

Bleekpen Witte Tanden Met een bleekpen stipt u de plekken aan op uw tanden waar verkleuring voorkomt. Binnen enkele seconden tot minuten krijgen donkere en gele vlekken een mooie witte kleur. Kenmerkend aan een bleekpen is dat zeer makkelijk mee te nemen is.

Meer over Bleekpennen

Witte Tandenlak

Witte TandenlakTandenlak is een van de goedkoopste methodes om tanden te bleken. De witte tandenlak wordt simpel en snel aangebracht door de lak uit te strijken over iedere tand. Het gebruik van witte tandenlak is niet nieuw. Bij feestshops is tandenlak al langer verkrijgbaar in diverse kleuren. Dit wordt voornamelijk gebruikt tijdens carnaval of andere verkleedfestiviteiten.