Tanden Bleken Centrum

Tandenknarsen – Een groter probleem dan gedacht

13/03/2012Nieuws0

Tandenknarsen BruxismeTandenknarsen of bruxisme schijnt een groot en serieus probleem te zijn volgens Editie NL. Het programma dat nieuws brengt over actualiteiten, besteedt hier in de uitzending van 13 maart extra aandacht aan. Een goede behandeling van deze medische aandoening word aangeraden aangezien de slijtage van de tanden op langer termijn onherstelbaar kunnen zijn.

Knarsetanden

Knarsetanden is het onbewust over elkaar heen bewegen van de kaken waarbij de tanden strak tegen elkaar aan worden gedrukt. Hierdoor onstaat een soort “knarsend” geluid; vandaar de naam tandenknarsen. Tandenknarsen is slechter voor het gebit dan men denkt. “Bruxisme is een serieus probleem”, aldus Editie NL.

Oorzaken van tandenknarsen

Tandenknarsen komt voornamelijk voor bij vrouwen. Daarnaast komt deze medische aandoening voort uit een aantal zaken waaronder:

  • Stress en spanning
  • Ontwikkeling van de kaken
  • Drugsgebruik (kaken worden onrustig)
  • Complicatie van een andere medische aandoening of ziekte
  • Genen

Tandenknarsen behandelen

Volgens Editie NL is het beter om geen zogenaamd “bitje” te gebruiken. Langere tijd gebruik maken van een bitje kan namelijk zorgen dat de tanden en kiezen verkeerd gaan groeien, net zoals bij een kind de tanden naar voren kunnen staan door langdurig duimen.

Editie NL – Aflevering week 11
Dinsdag 13 maart 2012 om 18:30 – RTL 4
(Zie de site van Editie NL voor herhaling van de uitzending)

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*