Tanden Bleken Centrum

Tanden goed poetsen, niet voldoende om gaatjes te voorkomen

17/03/2012Nieuws0

Tanden PoetsenHet komt vaak voor; de een poetst z’n tanden vaker dan de ander maar heeft toch meer last van gaatjes! Hoe komt dat? Ook al poetst u uw tanden goed, het blijkt geen garantie voor gaatjes. Waar u wel op moet letten is wat u eet en drinkt. Een sinaasappel lijkt gezond, maar de fruitzuren kunnen uw tandglazuur flink aantasten.

Op Trouw.nl is recent een artikel gepubliceerd waarin wordt aangegeven dat “zelfs goed poetsen geen garantie is voor gaatjes”, aldus zegt Marie-Charlotte Huysmans, hoogleraar cariologie en endodontie aan de Nijmeegse Radboud Universiteit.

Een slechte verzorging van het gebit is funest voor gaatjes, maar wat u eet is hierbij ook een  – soms onbekende – factor. Het is daarom een van de grootste veroorzakers van caries. U kunt uw tanden nog zo goed poetsen als u wilt, als u niet let op wat u eet heeft het weinig zin.

Koffie en thee tasten uw witte tanden aan. Suikers zijn natuurlijk ook de bekende vijand. Echter staat men onvoldoende stil bij het consumeren van producten die een overdaad aan suikers bevatten zoals koffie met melk uit de automaat. Dit lijkt in eerste instantie op een onschuldig kopje koffie, maar de melk bestaat voor de helft uit suiker!

Goed op uw eetpatroon letten is wat Huysmans adviseert. Denk niet dat het voldoende is om bijvoorbeeld veel fruit te eten en minder te snoepen. Let op de zuren. Goed poetsen hoort er uiteraard bij en in combinatie met een gezond en gevarieerd eetpatroon kunt u de kans op caries verminderen. Wij adviseren een tandpasta voor witte tanden te gebruiken. Deze tandpasta’s reinigen uw tanden beter en zorgen voor wittere tanden.

Lees het volledige artikel hier.

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*