Tanden Bleken Centrum

Tanden goed poetsen, niet voldoende om gaatjes te voorkomen

17/03/2012Nieuws0

Tanden PoetsenHet komt vaak voor; de een poetst z’n tanden vaker dan de ander maar heeft toch meer last van gaatjes! Hoe komt dat? Ook al poetst u uw tanden goed, het blijkt geen garantie voor gaatjes. Waar u wel op moet letten is wat u eet en drinkt. Een sinaasappel lijkt gezond, maar de fruitzuren kunnen uw tandglazuur flink aantasten.

Read more →

Orthodontist grijpt naar geld, Consumentenbond overweegt juridische stappen

16/03/2012Nieuws0

Orthodontist verhoogt tarievenNa tandartsen maken ook orthodontisten flink gebruik van de vrije tarieven in de mondzorg. Volgens de Consumentenbond verhogen orthodontisten behalve hun tarieven ook de kosten van lopende behandelingen én behandelingen waar vorig jaar (2011) all een offerte voor was afgegeven.

Read more →

Tandenknarsen – Een groter probleem dan gedacht

13/03/2012Nieuws0

Tandenknarsen BruxismeTandenknarsen of bruxisme schijnt een groot en serieus probleem te zijn volgens Editie NL. Het programma dat nieuws brengt over actualiteiten, besteedt hier in de uitzending van 13 maart extra aandacht aan. Een goede behandeling van deze medische aandoening word aangeraden aangezien de slijtage van de tanden op langer termijn onherstelbaar kunnen zijn.

Read more →

Verzekeraars schrappen maximale vergoeding

12/03/2012Nieuws0

Zorgverzekeraars CZ en VGZ schrappen als eerste Nederlandse zorgverzekeraars de maximale tandartsvergoeding uit hun pakket. De aanhoudende klachten van klanten hebben ervoor gezorgd dat de verzekeraars hun vergoedingen hebben aangepast.

Read more →

Tandarts nog steeds niet transparant over tarieven

11/03/2012Nieuws0

Volgens Peter Ruys van Zorgkiezer zijn tandartsen verplicht hun tarieven open te stellen. Helaas blijkt dat het meerendeel van de tandartsen dit nog niet heeft gedaan. Zorgkiezer indexeerde ruim 2600 tandartstarieven.

Read more →

Undercover in Nederland ontmaskert tandtechnicus

04/03/2012Nieuws0

In Undercover in Nederland (aflevering 62) laat Alberto Stegeman zien hoe een tandtechnicus tanden bleekt in ruil voor seks. De tandtechnicus plaatst online een advertentie waarin hij zijn tanden bleek diensten aanbiedt voor betaling in natura.

Read more →