Tanden Bleken Centrum

De kosten voor facings zijn afhankelijk van de type facing die u kiest. Porseleinen facings zijn sterk, duurzaam en over het algemeen kwalitatief beter dan composiet facings. De prijzen van porseleinen facings liggen hierdoor hoger.

Naast de kosten voor de facings betaalt u doorgaans ook nog de behandelingskosten van uw tandarts of kliniek. Voor de uitvoering van porseleinen facings heeft u een langere behandelingstijd nodig en betaalt u dus ook meer in vergelijking met de uitvoering van composiet facings.

Houd er rekening mee dat composiet facings minder lang mee gaan, waardoor u in de loop van tijd meerdere behandelingen nodig heeft en uiteindelijk meer kosten maakt.

Overzicht Facings kosten

Het onderstaand overzicht geeft u een globaal beeld wat het plaatsen van facings kost. Informeer of uw tandarts ook facings plaatst of vind een kliniek in uw eigen stad.

Kosten Facings* Kliniek Tandarts
Porseleinen Facings Vanaf €400,- Vanaf €500,-
Composiet Facings Vanaf €75 Vanaf €125,-
Behandelingskosten Intake Gratis Intake Gratis

*De getoonde Facing kosten en prijzen gelden slechts als indicatie en verschillen per tandarts, kliniek en behandeling.

Worden Facings vergoed door mijn verzekering?

Sommige verzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten voor het plaatsen van Facings. Het betreft hier uiteraard een cosmetische ingreep, die niet bij alle zorgverzekeraars in het pakket zit. Bekijk hier of uw facings worden vergoed.

De belastingdienst heeft een regeling waarbij u de behandelingskosten voor een gedeelte kan aftrekken van uw belastingaangifte. Informeer bij de belastingdienst of u hiervoor ook in aanmerking komt.