Tanden Bleken Centrum

In esthetische tandheelkunde worden facings toegepast om een gebit mooier te maken. Een mooi gebit bestaat behalve uit schone en witte tanden, ook uit ook rechte tanden die gelijkmatig verdeeld zijn over het gebit. Echter beschikt niet iedereen van nature over een mooi recht gebit.

Witte tanden met facings

Het gebruik van facings is een uitstekende optie om uw tanden een natuurlijk mooie uitstraling te geven. Een facing wordt afgestemd op de kleur van uw tanden waardoor u facings bijna niet kunt onderscheiden van uw echte tanden. Er zijn twee mogelijke opties; porseleinen facings en composiet facings.

Wat zijn Facings?

Facing TandFacings zijn dunne tandvormige schildjes die speciaal gemaakt zijn om aan de voorkant van de tanden geplakt te worden. Een facing wordt vervaardigt uit composiet of porselein materiaal.

Zowel composiet als porseleinen facings hebben een eigen voor,- en nadeel. Een specialist of tandarts kan u, op basis van uw eigen gebit en persoonlijke wensen, adviseren welke type facing het meest geschikt voor uw tanden is.

Waarom Facings?

Facings worden toegepast om de tanden te verfraaien, bijvoorbeeld in het geval van een gebroken. Facings worden ook gebruikt voor tanden bleken, waarbij witte schildjes op de voortanden worden geplaatst. Facings worden o.a. gebruikt voor:

  • Repareren van (gebroken) tanden
  • Herstellen van scheve tanden
  • Dicht maken van spleetjes tussen de (voor)tanden
  • Wit maken van gekleurde tanden

Het toepassen van facings

Porseleinen Facings

Porseleinen facings lijken visueel sterk op echte tanden. Het toepassen van porseleinen facings geeft het het meest natuurlijke effect op de tanden. Porselein is van nature vrij broos maar juist ontzettend sterk wanneer deze gebonden wordt met de structuur van een tand. Porseleinen facings worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium en speciaal afgestemd op uw gebit. De uitvoering van een porseleinen facing neemt meer tijd in beslag in vergelijking met composiet facings.

Het fabriceren van porseleinen facings en de langere behandelingstijd zorgen ervoor dat de prijzen van porceleinen facings hoger liggen dan composiet facings.

Composiet Facings

Composiet facings zijn schildjes vervaardigt uit composiet in de kleur van een tand. Composiet facings zijn ten opzichte van porseleinen facings makkelijker te plaatsen. Het composiet materiaal is minder duurzaam dan porselein. De fabricagekosten liggen hierdoor lager.

De kortere behandelingstijd gecombineerd met de lagere fabricagekosten maken composiet facings een voordeliger alternatief voor porseleinen facings.

Wat Kosten Porseleinen of Composiet Facings?

De kosten voor het plaatsen van facings hangt af van uw behoefte, gebit en situatie. U gaat hiervoor eerst door een intakegesprek met een tandarts of kliniek. Een intake gesprek is vaak gratis bij een complete behandeling. Gemiddeld betaalt u rond de 100 euro voor composiet facings en 400 á 500 euro voor porseleinen facings. Het is bij sommige zorgverzekeraars zelfs mogelijk om een gedeelte van de kosten vergoed te krijgen.

Meer over Facings kosten