Tanden Bleken Centrum

Onze tanden en kiezen maken een groot deel uit van onze dagelijkse leven. Zonder tanden en kiezen kunnen we onmogelijk ons eten kauwen en snijden, wat we uiteraard doen om in een belangrijke behoefte te voorzien: eten!

Het gebit

Doordat u zoveel gebruikt maakt van uw gebit komt deze natuurlijk ook in aanraking met allerlei zaken die de tanden en kiezen kunnen beschadigen. Het is algemeen bekend dat het overdadig nuttigen van bepaalde soorten voedsel zoals snoep (zoet) maar ook fruit (zuur) een vijand zijn van tanden en kiezen.

Zonder goede zorg kunnen uw witte tanden op termijn hun kleur verliezen, gaatjes vertonen, afbreken en zelfs eruit vallen. Daarnaast kunt u ook last krijgen van een verschijnsel dat veel mensen onzeker maakt; een slechte adem!

Informatie over het gebit

De voornaamste reden dat men overgaat op tanden bleken of plaatsen van facings is omdat de voortanden verkleuren. Goede zorg voorkomt het ontstaan van gele tanden en aftakeling van het gebit.

Facings

FacingsFacings worden gebruikt om de tanden te herstellen of verfraaien. Dit wordt gedaan bij bijvoorbeeld afgebroken tanden (herstellen) en verkleurde tanden (verfraaien). Een specialist kan twee type facings gebruiken; porseleinen facings of composiet facings.

Meer over Facings

Witte tanden

Mooie Witte TandenEen stralende lach komt voort uit een gebit met witte tanden. Niet iedereen wordt geboren met spierwitte tanden. Door uw gebit te onderhouden kunt u er wel voor zorgen dat uw tanden mooi en schoon blijven.

Meer over Witte Tanden

Voorkom gele tanden

Voorkom Gele TandenGele tanden zijn – naast een stinkende adem – een van de ergernissen die mensen over hun lichaam hebben. Bepaalde zaken zoals voedsel en roken zijn sterk van invloed op uw tanden. Voorkom gele tanden door te letten op wat u eet en drinkt.

Meer over Gele Tanden