Tanden Bleken Centrum

Tanden bleken een hype?

01/04/2012Blog0

Tanden bleken wordt steeds vaker gedaan door zowel jongeren als ouderen. Een trend dat overgewaaid is uit Amerika is ook in Nederland goed aangeslagen. We vonden op youtube een korte video van het Dagblad van het Noorden; is tanden bleken een hype?

Bleekverslaafde

Vooral jonge mensen hebben hun weg gevonden naar thuis bleeksetjes, bleekstrips en whitening tandpasta’s. Op zich geen slechte ontwikkeling, het laat alleen maar zien dat men zich onderhoudt en uiterlijk belangrijk vindt.

Er is natuurlijk wel een “fine line” over wat wel en niet kan of goed voor je is. Zo zijn er mensen die helemaal verslaafd zijn aan tanden bleken en zo vaak een behandeling ondergaan dat je met gezond verstand weet dat het nooit goed voor je kan zijn.

Het is dan ook de verantwoording van de tandarts of mondhygiënist om je op de gevaren te wijzen van “overbleken”. Natuurlijk ligt de beslissing bij jezelf en jij bent dus uiteindelijk ook degene die verantwoordelijk is voor de gezondheid van je tanden, net zoals je ervoor kiest om witte tanden te krijgen.

Het filmpje dateert uit 2009 waarbij een aantal vragen worden gesteld aan een mondhygiënist en jonge man die zijn tanden laat bleken.

Bekijk de video “Tanden Bleken een Hype”:

Een hype of een trend?

Is tanden bleken dus een hype? Wij vinden van niet. Een hype is kortstondig en ontwikkelt zich niet. Het bleken van tanden heeft zich echter in de loop der jaren steeds verder ontwikkelt, denk bijvoorbeeld aan de producten die hieruit zijn voortgekomen zoals de bleekpennen, tandpasta’s en zelf bleek methodes.

Tanden bleken is niet in populariteit afgenomen. Het heeft zich – als we nu terug kijken naar de voorgaande jaren – ontwikkelt in een trend, dat bij een specifieke doelgroep vooralsnog in populariteit blijft stijgen. Het zoekvolume is voorgaande jaren toegenomen, wat blijkt uit de de zoekvolume schatting van Google.

Ontwikkeling tanden bleken zoekvolume

Daarnaast blijft men altijd bezig met hun uiterlijk, waarbij schone en witte tanden nog altijd een prominente aandachtspunt blijven. Uiteraard zijn we volgend jaar zeer benieuwd hoe de markt zich weer heeft ontwikkeld.

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*